skip to Main Content
Simply Made en Lois Jeans

Simply Made en Lois Jeans

Lois Jeans en Simply Made

Voordat we kijken naar de samenwerking tussen Simply Made en Lois Jeans, gaan we eerst terug naar de geschiedenis van Lois Jeans.

Lois Jeans is een Spaans merk met wereldwijde bekendheid in de jaren ‘70 en ’80. Lois werd in 1962 in Spanje opgericht door de gebroerders Sáez Merino en was het eerste Europese mode jeansmerk. Die twee broers raakten geïnspireerd tijdens een vakantie in Amerika en wilden hun eigen jeans ontwikkelen. Eenmaal thuis moesten ze alleen nog een naam bedenken. In het magazijn liep een man met de naam Louis, maar dat was niet internationaal genoeg. Uiteindelijk is dat Lois geworden. Het logo met de stier is bedacht door de Nederlandse familie Vogels. Sinds 2014 is de licentie van Lois in handen van Los Hermanos Azules.

Als je kijkt naar een merk dat iets heeft veranderd in de geschiedenis is het wel Lois Jeans. Het heeft ervoor gezorgd dat vrouwen jeans gingen dragen, dat er stretch in kwam en dat jeans als een mode product werd gezien.” Van Rongen (sinds 2015 creatief directeur) zegt: “Dat is iets wat wij koesteren en dat is ook het verhaal waar we aan vast blijven houden. Daar zijn we nu, sinds de laatste herintroductie in 2015, weer mee begonnen. We zitten nog steeds in de opbouwende fase, maar de cijfers zijn gezond.”

Nederlandse investeerders

Vanaf 2015 zijn de distributierechten voor Noord-Europa in handen gekomen van Nederlandse investeerders.
Het bedrijf wordt aangestuurd door Arthur van Rongen, de voormalig marketing director van Björn Borg. Een operationeel / financieel manager was verantwoordelijk voor de back-office van Lois Jeans. Het bedrijf is meteen op zoek gegaan naar verkoopagenten in een 8-tal landen, met als doel om het merk in de Noord-Europese markt neer te zetten.

Sterke groei en ondersteuning

Door de sterke groei ontstond al snel de behoefte aan ondersteuning en in 2018 werk aangeklopt bij Simply Made. Arthur heeft in de Björn Borg periode nauw samengewerkt met Nancy en Luc en kende hun kwaliteiten. In eerste instantie is Nancy gestart met ondersteuning op het gebied van credit management en liep Luc een dag per week mee als adviseur.

Als gevolg van het langdurig wegvallen van de operationeel manager, heeft Arthur besloten om de ondersteuning van Simply Made uit te breiden. Door de sterke groei van de omzet ontstond een stijgende werkkapitaal behoefte. Vanuit Simply Made is toen Gregor Spiegeler van Bricks & More gevraagd om een passende financiering te regelen, waarbij hij gebruik heeft gemaakt van het door Simply Made opgestelde financieel meerjarenplan. Deze vormde de basis voor de financieringsaanvraag, die succesvol werd afgesloten bij Impact Factoring.
De investeerders werden maandelijks op de hoogte gehouden middels de door Simply Made opgestelde maandelijkse rapportages, waarbij het financieel plan werd getoetst met de
werkelijkheid.

Adviserende rol

Daarnaast heeft Simply Made op vele gebieden geadviseerd, zoals op het gebied van agentuurovereenkomsten, HR en financiële administratie. Maar ook heeft Simply Made de overstap naar het ERP systeem van Itsperfect begeleid. Om de financiële administratie te vereenvoudigen en moderniseren is Lois Jeans toen overgestapt naar netwerkpartner Numblees. Naast de financiële administratie is ook de loonadministratie overgezet en hebben is er afscheid genomen van de accountant. De jaarrekeningen worden tenslotte tevens door Numblees opgesteld.

Enkele jaren later waren zowel Nancy als Luc betrokken bij Lois Jeans en werd Lois Jeans gemiddeld 3 dagen per week ondersteund.
Om de volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf te zetten is er toen door Luc geadviseerd om de operationele taken over te nemen. Een full time operationeel manager en een creditmanagement-medewerkster zijn aan boord gekomen, waarna Simply Made heeft gezorgd voor een stuk opleiding en overdracht. Daarna hebben we nog ongeveer een half jaar meegelopen als extern adviseur en het bedrijf op hoofdlijnen mee begeleid.

Lois Jeans is een mooi voorbeeld van de verschillende disciplines die Simply Made in huis heeft. wil je meer lezen over onze klanten, klik dan hier

Back To Top