skip to Main Content
FASHION

FASHION

25 mei 2020

Itsperfect en Simply Made bezegelen samenwerking

De samenwerking tussen fashion tech bedrijf Itsperfect en Simply Made, bedrijfsadviesbureau voor fashion ondernemers, is onlangs officieel bezegeld. De twee Nederlandse bedrijven vullen elkaar perfect aan. “Eén plus één is drie zeggen ze vaak, daar is onze samenwerking een mooi voorbeeld van”, aldus Paul Jonker van Itsperfect. “Inderdaad”, beaamt Luc Versmissen van Simply Made. “Nu kunnen we nog efficiënter op de behoeften van onze klanten inspelen.”


14 april 2020

Simply Made gaat samenwerking aan met For Believers en helpt modemerken met recruitment en internationalisering

Modebedrijven konden Simply Made al inhuren voor ondersteuning in back-office taken, maar het adviesbureau gaat nu een samenwerking aan met For Believers en breidt de diensten verder uit. CEO Luc Versmissen: “We kunnen modemerken daarom ook helpen om nieuwe werknemers te vinden én we kunnen ze ondersteunen bij de stap naar het buitenland.”


18 februari 2020

‘Met Numblees® gaan we de traditionele accountantswereld opschudden’

Weg met het uurtje-factuurtje, een branche georiënteerde aanpak, optimaal samenwerken met de klant en een zo hoog mogelijke automatiseringsgraad. Dat is in een notendop het concept dat Peter Reichgelt en Jeroen van Elk in de markt hebben gezet. Met de bedoeling de traditionele accountantswereld eens flink op te schudden.


14 januari 2020

Oud-topman Björn Borg runt nu adviesbureau: ‘Ik wil mijn kennis inzetten voor meer modebedrijven’

Vijftien jaar runde hij Björn Borg Benelux. Maar toen het bedrijf in 2017 werd overgenomen begon het toch te knagen. “Ineens stond ik voor een keuze. Ga ik voor een ander bedrijf aan de slag of voor mezelf?” Dat laatste liet hem niet meer los.


Simply-Made-icon-vision

VISION

Simply Made en Numblees voeren een gratis quick scan uit binnen uw bedrijf en brengen uw administratie kosten in kaart. Wij garanderen een besparing van 30 procent op deze kosten bij een overstap naar Numblees.

Simply Made biedt daarnaast de volgende toegevoegde waarde:

Simply-Made-icon-services-pinjk

SERVICES

In samenwerking met onze business partner Numblees zorgen wij er voor dat u altijd inzicht heeft in de resultaten van uw onderneming.

Wij beheren de volledige documenten stroom binnen uw organisatie door middel van de aanmaak en beheer van een finance mailbox.

De documenten worden via document herkenningssoftware dagelijks geboekt, zodat u via een dashboard met uw GSM, tablet of lap top altijd en overal uw resultaten en documenten kunt inzien.

Middels de betaallijst kunt u wekelijks de betalingen verrichten.

1 keer per maand of per kwartaal vergelijken we de resultaten met de begroting en maken een analyse en bespreken deze met u, indien nodig kunnen we bijsturen.

We maken een liquiditeitsbegroting, zodat we de financieringsbehoefte in beeld hebben, we werken deze per kwartaal bij en bespreken deze met u.

We verzorgen daarnaast de loonadministratie en boeken maandelijks de loonkosten in de financiële administratie.

Wij verzorgen de jaarrekening en fiscale aangiften, zodat u geen dure accountant meer nodig heeft.

U hoeft enkel de betalingen uit te voeren, de rest doen wij.
U kunt via het dashboard dagelijks de voortgang van de omzet en marge volgen.
U kunt voortaan meteen zien wat bijvoorbeeld de beurs heeft gekost en wat je hebt uitgegeven aan warehousing kosten en samples.

Wij verzorgen voor u de debiteurenadministratie, de aanmaningen worden automatisch verstuurd en wij bellen de klanten in een vroeg stadium om ze te herinneren aan de openstaande facturen.

Wij kennen de procedures van kredietverzekering bij verzekeraars zoals Euler en Atradius en passen deze toe.

Op het moment van uitlevering doen we een kredietcheck en beoordelen of levering verantwoord is. Na contact met de klant en betaling van de openstaande posten is uitlevering veelal alsnog mogelijk.

We controleren de verkooporders en vragen de kredietlimieten aan. Hierbij kunnen we gebruik maken van Credit Safe.

We zijn bekend met de leveringsvoorwaarden van Modint en passen deze toe.
Als een klant tijdelijke betalingsachterstand heeft proberen we een betalingsregeling op te stellen en volgen deze nauwlettend op.

Bij betalingsonmacht wordt de vordering ter incasso ingediend en door ons begeleid.

Wij rapporteren maandelijks de voortgang van uw debiteurenportefeuille.

U heeft geen omkijken naar de debiteuren, wij regelen alles voor u en rapporteren de voortgang.

In samenwerking met onze Fashion gerichte business partners It’s perfect en Numblees hebben we een platvorm gebouwd waar u op in kunt loggen.

Simply Made gebruikt voor haar klanten de meest innovatieve software die op dit moment in de branche voorhanden is.

Simply Made heeft bij meerdere warehouses koppelingen gemaakt tussen het magazijn en het ERP systeem waardoor goederenontvangsten, leveringen en retouren automatisch worden verwerkt.

Wij zetten samen met u de artikelen, klanten en orders over op een snelle en efficiënte manier en richten het systeem in.

Wij hebben het voorwerk al gedaan, kennen de prijzen en weten uit ervaring hoe een overstap aan te pakken en ondersteunen bij de implementatie.

In samenwerking met onze Fashion gerichte business partners It’s perfect en Numblees hebben we een platvorm gebouwd waar u op in kunt loggen.

Wij zetten samen met u de artikelen, klanten en orders over op een snelle en efficiënte manier en richten het systeem in.

Wij kunnen u ondersteunen bij de goederenontvangst, voorbereiding van de leveringen en communicatie met het warehouse.

U kunt optioneel gebruikt maken van de b2b en b2c webshop en van de retail module.

Via een dashboard kunt u de voortgang van voorraad en orderintake per seizoen en ordersoort volgen.

Het overstappen naar een ander systeem gaat snel en efficient en wordt volledig door ons uitgevoerd en begeleid.

Simply-Made-icon-advise

ADVICE

Wij denken mee bij het bepalen van uw strategie en vertalen deze naar concrete business plannen en een begroting.

Bij Björn Borg hebben we een sterke groei meegemaakt, we hebben ervaring met de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Simply Made heeft een uitgebreid vergelijkend onderzoek gedaan bij verschillende warehouses en de kosten en condities met elkaar vergeleken.

Wij hebben bij meerdere warehouses koppelingen gemaakt tussen het magazijn en het ERP systeem waardoor goederenontvangsten, leveringen en retouren automatisch worden verwerkt.

Wij hebben bij Björn Borg een eigen warehouse gebouwd en 15 jaar lang aangestuurd.

Warehousing is een belangrijk onderdeel in de Fashion branche. Tijdige leveringen met de juiste kwaliteit zijn een must. Webshop verkopen vormen een steeds groter aandeel van de leveringen.

We maken een liquiditeitsbegroting, zodat we de financieringsbehoefte in beeld hebben, we werken deze per kwartaal bij en bespreken deze met u.

We kennen de pieken in de Fashion branche. De goederen gaan aan boord in China en zijn ongeveer 4 weken onderweg. Na een doorlooptijd van enkele dagen in het warehouse worden ze met een betaaltermijn van 30 dagen aan de klant geleverd. Dit betekent elk seizoen een behoorlijke werkkapitaal financiering.

Wij werken samen met een business partner die alles weet over werkkapitaal financiering, maar ook over andere financieringsvormen. We hebben reeds meerdere factoring trajecten voor onze klanten succesvol afgerond.

Uw bedrijf groeit sterk en de organisatie moet worden uitgebouwd. Wij begeleiden u bij het vinden van de geschikte financiële medewerkers, van administratief medewerker tot financial controller.

Misschien heeft u de geschikte kandidaat al in huis, maar mist deze nog wat kennis en ervaring. Wij lopen tijdelijk met u mee en leiden de medewerker op.

Wij hebben ervaren specialisten in dienst op alle financiële functies op het gebied van credit management, financieel en operationeel management en financial control. Wij zijn bij Björn Borg Benelux binnen vijf jaar gegroeid van 5 naar 45 miljoen omzet, van 15 naar 200 medewerkers.

Simply Made bestaat uit een hecht team van gespecialiseerde adviseurs met een netwerk van vaste experts op deelgebieden.
LUC VERSMISSEN - MANAGING DIRECTOR
LUC VERSMISSEN - MANAGING DIRECTOR

Bij Simply Made zet Luc als (interim) managing director en adviseur zijn unieke ervaring en expertise in om andere bedrijven te laten excelleren.

Meer over Luc…

ILSE PELKMANS - FINANCE ADVISOR & CONTROLLER
ILSE PELKMANS - FINANCE ADVISOR & CONTROLLER

Bij Simply Made zorgt Ilse voor een solide en verantwoord financieel management van opdrachtgevers, zodat die kunnen groeien zonder zorgen.

Meer over Ilse…

NANCY KLOP-VAN EETEN - CREDITMANAGER
NANCY KLOP-VAN EETEN - CREDITMANAGER

Bij Simply Made is Nancy verantwoordelijk voor het creditmanagement van diverse opdrachtgevers, waaronder Co-Lab en Lois Jeans.

Meer over Nancy…

DAVY BRUURMIJN - FINANCIAL CONTROLLER
DAVY BRUURMIJN - FINANCIAL CONTROLLER

Bij Simply Made ondersteunt Davy als financial controller zowel de afdeling finance & control als de credit manager en zorgt dat de cijfers altijd up to date zijn.

Meer over Davy…

Onze opdrachtgevers:

Back To Top