skip to Main Content
Ilse Pelkmans, Van Zweden Naar Tilburg Naar Jou?

Ilse Pelkmans, van Zweden naar Tilburg naar jou?

Simply Made werkt uitsluitend met vakspecialisten, kanjers die op geselecteerde vakgebieden hun sporen hebben verdiend en die hun kennis en ervaring graag delen met jou! Ilse Pelkmans is daar geen uitzondering op; met een rijke carrière en een rugzak vol kennis en ervaring is Ilse uitgegroeid tot een financieel adviseur van formaat. Vandaag gaan we eens bekijken hoe ze deze lofzang heeft verdiend en of dat dan wel terecht is..?

Ericsson, een klim op een Zweedse ladder

De carrière van Ilse krijgt vorm als haar capaciteiten op de proef worden gesteld bij een van de eerste telecomreuzen. Bij Ericsson gaat ze aan de slag als controller waarbij ze onder meer verantwoordelijk is voor cash & treasury management, budgettering en reporting. Dat klinkt verdraaid interessant maar wat doe je dan precies? Ilse vertelt: Bij cash- en treasury management zorg je voor een goede planning en beheersing van de kasstromen, het beheersen van vreemde valuta risico’s en het optimaliseren van je werkkapitaal. Door het opstellen van liquiditeitsprognoses kan je voorspellen wanneer en hoe hoog je financieringsbehoefte ligt, zodat je hier tijdig op kan inspelen. Dat is natuurlijk van groot belang want dan kan het ondernemen door gaan. De basis is altijd een goed gefundeerde begroting, die met maandelijkse rapportages en analyses een duidelijk beeld geeft waar je bedrijf staat. Een ondernemer wil immers altijd weten hoe de zaken ervoor staan, naar waar leidt de huidige strategie en kan dat bijgestuurd worden als dat nodig blijkt. Daar analyses en inzicht te geven met daaruit voorvloeiende adviezen, gaat je bedrijf verder komen!

Volgende halte, Gemeente Tilburg

Omdat ze haar taken bijzonder nauwkeurig en toegewijd uitvoert komt ze als vanzelf in verschillende managementteams en klimt ze als sparring partner van de CFO steeds hoger op deze Zweedse ladder. De basis voor de rest van haar loopbaan is gelegd, na een aantal succesvolle jaren is het tijd voor een volgende stap. Zoals je dat wel vaker ziet bij specialisten wordt er gehoor gegeven aan het gevoel om de reeds opgedane kennis en ervaring in te zetten voor de publieke sector. Zo ook Ilse, het Zweedse Ericsson achter zich latend komt ze terecht in de zesde gemeente van Nederland. Als financieel adviseur bij de Gemeente Tilburg gaat ze diverse afdelingen ondersteunen bij het uitvoeren van hun belangrijke publieke taken. Daarbij moet je onder andere denken aan economie & arbeidsmarkt, het sportbedrijf en projectcontroller van gebiedsontwikkeling. Met haar knowhow blijkt ze uitstekend in staat om in samenwerking met beleidsmedewerkers het beleid vanuit financieel oogpunt mee op te stellen, te analyseren en te adviseren. Ilse ontpopt zich als een financiële duizendpoot met een alsmaar groeiend palet aan toegepaste vakkennis. Kennis die ze wil delen door bijvoorbeeld ook eens een kritische blik te werpen op jouw bedrijf en dan, belangrijk, van toegevoegde waarde zijn voor de ontwikkeling en verdere groei van je onderneming. “Het is natuurlijk bijzonder stimulerend als een bedrijf, in welke branche dan ook, met een goed financieel onderbouwd plan en degelijke analyses en adviezen van mij verder groeit. Dat je meehelpt om de nagevolgde dromen van een ondernemer te verwezenlijken, daar doe je het voor!”

Nu ben JIJ aan de beurt!

Simply Made maakt al enige jaren dankbaar gebruik van de adviezen en goed doorgronde financiële, plannen, rapportages en analyses van Ilse Pelkmans. Nu nog op de achtergrond maar er is een duidelijk voelbare drang naar de voorkant. Met haar hands-on-mentaliteit staat ze graag met haar ‘poten in de klei’ en wil ze graag in gesprek met de ondernemer die het aanvoelt dat er iets moet/mag gebeuren. Niet om op de loonlijst te komen maar als onafhankelijk financieel specialist, in te huren voor een vast bedrag per maand. Geen ‘uurtje-factuurtje’ dus! Samen met de ondernemer aan tafel, inventariseren, analyseren en een financieel plan opstellen. Met de back-up van de andere specialisten van Simply Made zal het voor de ondernemer fijner, zekerder en winstgevender worden. “Als ik dan kan zeggen dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan het succes van zo’n ondernemer is dat voor mij de allermooiste beloning! Ik wil bij deze dan ook gebruik maken van de gelegenheid om ondernemers uit te dagen. Kom eens langs, op kantoor of online, en laten we in gesprek gaan en de behoeften en de mogelijkheden aftasten, wie weet wat er uitkomt?”

Heeft Ilse met al dat werk nog wel tijd voor leuke dingen?

Ja zeker! Haar vrije tijd besteedt ze graag aan een etentje, vakantie of uitstapjes met haar gezin. Daarnaast houdt ze haar conditie op peil met wielrennen, mountainbiken en speelt ze recreatief hockey. Al met al een bezige bij, wordt vervolgd. Misschien wel bij jou?

Schroom niet om te bellen of te mailen voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top