skip to Main Content
ONZE FASHION KLANTEN

ONZE FASHION KLANTEN

De fashionbranche is heel specifiek en best wel complex. Om hier je weg in te vinden kan heel uitdagend zijn en dat is precies waar Simply Made bij kan helpen.

Deze Fashion bedrijven hebben we al blij gemaakt:

Lois Jeans | Koll3kt Co-lab amsterdam

O3W | Tresanti | Ibzmode

Studio 10 | The short| Tessa Swinkels

JA, ik wil graag meer informatie!

Neem contact met ons op:

M +31 646 413 809
info@simplymade.nl

De passie voor Fashion is al zeer vroeg ontstaan.

“Tijdens mijn eerste baan (in de periode dat ik voor een accountantskantoor werkzaam was) is mijn passie voor Fashion ontstaan” vertelt Luc Versmissen (CEO van Simply Made). Mijn eerste klant waar ik als assistent accountant op bezoek ging was Vilenzo International, een beursgenoteerd kleding concern gevestigd in Tilburg. In de accountancy kom je bij veel verschillende bedrijven over de vloer en zie je verschillende branches voorbij komen. Vilenzo was een groot bedrijf, maar ik was meteen gecharmeerd van de informele manier van werken. Daarnaast fascineerde me het product achter het bedrijf en de dynamiek die er heerste. Mijn eerste project als controller bij Vilenzo was de overname van het merk Bad Boys. Een bekend kledingmerk opgezet door een paar jonge jongens vanuit de garage en uitgegroeid binnen enkele jaren tot een bekend kledingmerk in Europa en eind jaren ’80 verkocht aan Vilenzo. Later hebben deze jongens nog merken als Gaastra en Mc Gregor opgezet en groot gemaakt.

Sterke groei leid tot veel uitdagingen

Fashionmerken zijn over het algemeen zeer marketing driven. Het gaat om een goede mix van reclame maken en het juiste product hebben. Als de juiste doelgroep het oppakt, ben je vertrokken. De sterke groei leidt tot veel uitdagingen op het gebied van logistiek, customer service en financiële afwegingen. Mijn tak van sport dus in combinatie met een mooi product en informele, leuke, enthousiaste en creatieve mensen.
Je werkt samen met alle disciplines in het modebedrijf en bent een spin in het web. Een goede communicatie en afstemming tussen de verschillende afdelingen is van groot belang.

De fashion branche is heel specifiek en best wel complex. Geen enkele branche heeft zo veel wisselingen in het assortiment als de fashion branche. Elk seizoen wordt er weer een nieuwe collectie ontworpen, wat eigenlijk een geheel nieuw assortiment betekent.


KLANTENERVARING

KLANTENERVARING

Lois Jeans

Door de sterke groei van het merk Lois Jeans wat in 2015 is overgenomen door Nederlandse investeerders ontstond er in 2018 de behoefte aan ondersteuning en is eraangeklopt bij Simply Made. In eerste instantie is Nancy gestart met ondersteuning op het gebied van credit management en liep Luc een dag per week mee als adviseur.

Als gevolg van het langdurig wegvallen van de operationeel manager, is er besloten om de ondersteuning van Simply Made uit te breiden. Door de sterke groei van de omzet ontstond een stijgende werkkapitaal behoefte. Vanuit Simply Made is toen Bricks & More gevraagd om een passende financiering te regelen, waarbij hij gebruik heeft gemaakt van het door Simply Made opgestelde financieel meerjarenplan.

Daarnaast heeft Simply Made op vele gebieden geadviseerd, zoals op het gebied van agentuurovereenkomsten, HR en financiële administratie.

Om precies te weten waarbij Simply Made geholpen heeft bij Lois Jeans lees dan komende week de blog die nog online komt.

TRESANTI

TRESANTI gelooft erin dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zijn gevoel en identiteit moet kunnen uiten in wat hij draagt. Het moet lekker zitten en goed bij de tijd zijn. Deze kenmerken komen volledig tot uiting in de kenmerkende Smart Casual Dresscode die TRESANTI typeert.

Samenwerking met Simply Made

TRESANTI wil binnen twee jaar ‘top of mind’ zijn bij de doelgroep. Om deze beoogde groei in goede banen te leiden ging TRESANTI een constructieve samenwerking aan met Simply Made. Door het zorgvuldig opgestelde financiële bedrijfsplan, voelt het geheel solide aan en ligt het ooit niet zo voor de hand liggende pad nu als een prachtig en begaanbaar bospad.

Wil je meer lezen over TRESANTI en de samenwerking met Simply Made, lees dan het blog

Ibzmode

Als je binnenloopt in een van de prachtige winkels in Amsterdam en Den Bosch hoor je het ruisen van de zee en waait de warme wind door je haren. Je voelt je omringd door de mooiste bohemian merken in fashion en lifestyle, zo intens dat je je al op Ibiza waant

Samenwerking met Simply Made

Na een uitgebreide inventarisatie en het opstellen van een degelijk financieel bedrijfsplan door Luc, heeft Simply Made op het hoogste niveau een aantal managementtaken overgenomen en is er ruimte ontstaan voor groei, focus en persoonlijke ontwikkeling. Denk daarbij ook aan financieel management en control en het daarmee gepaard gaande uitvoeren van het organisatorische bedrijfsplan. Dat is altijd de basis en plaveit de weg naar succes.

Voor meer informatie van Ibzmode en de samenwerking met Simply Made klik hier

Tessa Swinkels

Als je het hebt over Tessa Swinkels dan heb je het over een hele wereld in een tas. Tessa, vers van de opleiding, begon met het ontwerpen en produceren van haar eigen onderscheidende en kwalitatieve tassen.

Op het moment dat Tessa Swinkels uit haar jasje begon te groeien en een volgende stap zou willen maken en het kan geen toeval zijn, hebben de wegen van Tessa en Simply Made zich gekruist.

Samenwerking met Simply Made

Er was al snel een goede klik en Tessa besloot om een samenwerking aan te gaan met Simply Made. De wens was duidelijk; met een gestructureerd financieel bedrijfsplan en een goede coaching door Luc wil Tessa internationaliseren en verder professionaliseren.

Er wordt een stip op de horizon gezet en als het zorgvuldig opgestelde businessplan dan klaar is, kan er worden begonnen aan de mooie reis richting succes.

Wil je meer weten over Tessa Swinkels en haar tassen, lees dan haar blog op onze site. 

O3W

O3W (Once We Were Warriors), een uniek merk gebaseerd op de “Samurai Spirit”. Streetwear op een geheel nieuwe wijze ontworpen en gebracht, gecreëerd vanuit het kloppende hart in Amsterdam.

Het is dan ook geen wonder dat Wally, CEO van O3W, in de zomer van 2019 de stap nam om dit mooie merk te gaan leiden. Samen met zijn gespecialiseerde team heeft hij een prachtige showroom betrokken in het mooie Amsterdam en vanuit daar voorzien zij Europa van hun unieke en gewilde merk

Samenwerking met Simply Made

O3W is de eerste klant die exclusief de creditmanagement diensten afneemt bij Simply Made, en dit naar tevredenheid van Wally. Maar…. wellicht groeit de samenwerking tussen O3W en Simply Made in de toekomst nog wel uit naar meer, wie weet!

Klik hier voor meer informatie over O3W en de samenwerking met Simply Made

Back To Top