skip to Main Content
Nieuwsbrief Februari

Nieuwsbrief Februari

 

Beste krachtpatser,

Want dat ben je als ondernemer, altijd in de weer en in volledige controle. Je hebt het al vroeg geleerd, ‘het oog van de meester laat het paard lopen’, toch?

  • Als het bedrijf om jou draait, hoe gaat het dan zonder jou? Exit-Strategy hoort ook bij ondernemen. Simply Made gaat je hierbij helpen.
  • Heb jij kennis, kunde en bijbehorende procedures goed vastgelegd voor je nageslacht / opvolger? Op tijd delegeren en overdragen horen bij verantwoord ondernemen. Simply Made heeft hiermee ervaring en wil jou graag helpen.
  • Continuïteit en bedrijfszekerheid zorgen voor balans en rust bij zowel de ondernemer als de klant. Simply Made gaat jou helpen met het opstellen van een financieel en organisatorisch bedrijfsplan. Dan heb je een houvast.

Ben jij benieuwd of je alles goed geregeld hebt of wil je alles goed regelen? Kom dan eens praten met de menselijke specialisten van Simply Made, dat is eenvoudig te organiseren.
Verder hebben we vandaag weer zo’n toegevoegde waarde met dat beetje extra voor Simply Made, en wellicht voor jouw bedrijf, in de spotlights staan. Dan hebben we het over Ilse Pelkmans, Finance & Control specialist bij uitstek!

Ook gaan we weer een aantal waardevolle tips aan je geven waar je direct iets aan hebt. Veel leesplezier, doe er je voordeel mee!Simply Made werkt uitsluitend met vakspecialisten, kanjers die op geselecteerde vakgebieden hun sporen hebben verdiend en die hun kennis en ervaring graag delen met jou! Ilse Pelkmans is daar geen uitzondering op; met een rijke carrière en een rugzak vol kennis en ervaring is Ilse uitgegroeid tot een financieel adviseur van formaat. Vandaag gaan we kijken hoe deze lofzang verdiend is en of dat dan wel terecht is..?

Ericsson, een klim op een Zweedse ladder

De carrière van Ilse krijgt vorm als haar capaciteiten op de proef bij een van de eerste telecomreuzen. Bij Ericsson gaat ze aan de slag als controller onder meer verantwoordelijk is voor cash & treasury management, budgettering en rapportage. Wat doe je dan precies? Ilse vertelt: Bij cash- en treasury management zorg je voor een goede planning en beheersing van de kasstromen, het beheersen van vreemde valutarisico’s en het optimaliseren van je werkkapitaal. Door het opstellen van liquiditeitsprognoses kan je voorspellen wanneer en hoe hoog je financieringsbehoefte ligt, zodat je hier tijdig op kan inspelen. Dat is natuurlijk van groot belang wil dan kan het ondernemen door gaan. De basis is altijd een goed gefundeerde begroting, die met maandelijkse rapportages en analyseert een duidelijk beeld van waar je bedrijf staat. Een ondernemer wil altijd onderdompelen in het weten hoe de zaken ervoor staan, naar waar de huidige strategie leidt en kan dat bijgestuurd worden als nodig is. Daar analyses en inzicht om te geven met daaruit voorvloeiende adviezen, gaat je bedrijf verder komen!

Als jij nou een vraag hebt over:
– financiële planning, hoe sluit ik dat aan op mijn budgetten?
– Financial controller op abonnementsbasis, ben ik daar aan toe?
– lopen mijn kosten in de pas met de baten? Laat Ilse meekijken en een analyse maken
– wat kost dat nou? Om de hooggewaardeerde capaciteiten en vaardigheden van Ilse in te zetten
voor mijn bedrijf?

Kom dan eens praten met Ilse, zij kan je zeker verder op weg helpen en komen met toepasbare oplossingen voor jouw uitdagingen. Je bent er zeker van, beloofd! Lees hier de blog

Mail ons voor een GRATIS 30 minuten gesprek!

Met een netwerk om te heen sta je sterker! Simply Made is een expert op verschillende vlakken, maar maakt ook gebruik van haar netwerk. Hieronder 4 tips met hulp van onze samenwerkingspartners.

TIP 1 NUMBLEES
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de SLIM regeling. Ben jij benieuwd wat deze regeling precies inhoudt? De minister van Sociale Zaken stelt vanaf 2020 €48 miljoen beschikbaar voor leren en ontwikkelen in het mkb! Wellicht kun jij als ondernemer aanspraak maken op deze slimme subsidie. Check de site van Rijksoverheid om de spelregels te achterhalen: www.uitvoeringzsw.nl. Je kunt deze subsidie weer aanvragen van 1 tot 31 maart 2021. Kom je er niet uit, neem dan zeker contact met ons op en dan kijken we er samen naar!

TIP 2 BLACKBOXES
Door het corona-tijdperk waarin we leven is het internet met al haar mogelijkheden nog veel belangrijker en indringender geworden. Als ondernemer is je website je winkel, je etalage. Dus zorg dat je daar ruim aandacht aan besteedt en dat alles up-to-date blijft en meebeweegt met de seizoenen. Ook je Social Media kanalen zijn belangrijker dan ooit. Heb jij eigenlijk wel een media-plan? Een gestructureerde campagne waarbij je niet lukraak pijltjes afvuurt? Met het groeien van de mogelijkheden zijn er ook meer specialisten gekomen die jou verder kunnen helpen met het bepalen en vinden van je doelgroep. Wij zijn zelf erg gecharmeerd van Martine Dijkstra van BlackBoxes, neem contact met ons op en maak het verschil, dat kun je en dat doe je!

TIP 3 BRICKS&MORE
Ondernemen is inzicht hebben, maar toch ontbreekt het vaak aan inzicht in het werkkapitaal. Dat is het ondergeschoven kindje van veel ondernemers en dat is op z’n minst verbazingwekkend. Want werkkapitaal, het woord zegt het al, is het kapitaal waarmee je kunt werken! Je moet daar dan ook altijd inzicht in hebben anders kan het zomaar misgaan. Ondernemen is een vak en dan doe je meer dan alleen facturen versturen. Onze partner Bricks&More Finance Solutions kan je hiermee helpen. Zorg dat je inzicht krijgt in je werkkapitaal, dat is de levensader van je onderneming.

TIP 4 SIMPLY MADE
Een gedegen creditmanagement is van groot belang voor iedere ondernemer. Maar al te vaak denken ondernemers dat ze na het versturen van een mooi aantal facturen dat ze weer kunnen investeren. Maar omzet is één, geld écht bezitten is heel wat anders! Soms moet je echt lang wachten op je geld en helaas komt het ook vaak voor dat je naar je centjes kunt fluiten. Of dat je te maken krijgt met een onverkoopbare voorraad. Om dit soort zaken nou goed onder controle te houden is degelijk creditmanagement onontbeerlijk. Specialist op dit gebied bij Simply Made is Nancy Klop. Ga het gesprek met haar aan en slaap weer op twee oren.

EVEN EEN LEUKE ANEKDOTE:
Een gewaardeerde prospect van ons zei ooit, na een wervelende presentatie ergens in Amsterdam, de gevleugelde woorden: “Twan en Luc, jullie hebben een zaadje geplant!”. Met die woorden reden wij terug naar het zuiden en het liet ons niet los. Later kwamen tot de conclusie dat je alleen maar kunt oogsten als je eerst gezaaid hebt! Want wat je zaait gaat groeien, mits op tijd zon, zuurstof en water.. Wil jij als ondernemer groeien dan zul je dat traject moeten volgen, zoveel is zeker!

Maak een afspraak en laten we samen een zaadje planten en het laten groeien!Samenwerken met de juiste klik voor fashion, dat werkt! 

Simply Made en BlackBoxes kwamen in contact met elkaar door een gezamenlijke klant. De klik tussen Luc en Martine was er direct en we zijn om de tafel gaan zitten om te kijken of er een samenwerking mogelijk is, waar in de eerste plaats onze klanten van zouden kunnen profiteren. En die hebben we gevonden! Simply Made helpt bedrijven groeien net als BlackBoxes en zijn beide gericht op Retail en Wholesale.

Lees in deze blogwaarom wij denken dat we elkaar prima aan kunnen vullen om zodoende onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Door veel met bedrijven in gesprek te zijn, weten ze precies wat er speelt in de Fashion Branche. Uit deze gesprekken is gebleken dat steeds meer Fashion bedrijven zoekende zijn op het gebied van Social Media. Het aanbod is enorm: Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en Google om er maar enkele te noemen. Dit leidt bij veel ondernemers tot de nodige keuzestress, en we merken dat vaak de kennis ontbreekt.

BlackBoxes helpt je met strategisch denken en creatief te groeien.

BlackBoxes helpt je aan meer omzet en herkenbaarheid door te kijken naar je Social Media, maar ook je interieur, etalages, promoties, events en online content. BlackBoxes neemt de hele visuele beleving samen met de ondernemer goed door. Er wordt eerst een solide actieplan gemaakt, een strategie speciaal voor deze ondernemer! Wil je dat BlackBoxes alles overneemt nadat het plan klaar is, de blogs posten op diverse media, de grafische beelden maken en de fotografie in beheer nemen, alsmede de nieuwsbrieven versturen, dan is dat ook mogelijk! Er zijn verschillende programma’s voor verschillende ondernemers, aangezien geen enkele vraag en onderneming gelijk is.

Wanneer je een vraag hebt over:

  • Social Media en Online Marketing
  • Sales en Marketing
  • Branding of Ontwerp

Dan ga je in gesprek met Martine en ga je samenzitten om de mogelijkheden af te tasten. Je krijgt er geen spijt van en je leert onwijs veel over je eigen bedrijf!

Wij van Simply Made zijn nogal zeker van onze zaak. We wéten gewoon dat je verder komt met ons degelijke advies en expertises op de meest essentiële vakgebieden die het ondernemerschap zo verdraaid interessant maken (en houden!)

Volgende keer nemen we jou weer verder mee op onze zakelijke reis, met onder andere een inkijkje bij TRESANTI, een van onze prachtige klanten waarmee we veel vlieguren maken.

We stellen je ook nader voor aan onze collega Davy Bruurmijn en laten je zien hoe continuïteit en delegeren hand in hand kunnen gaan. Ook nemen we een kijkje in de wereld van online administratie, heter dan ooit natuurlijk. Peter Reichgelt en Jeroen van Elk van Numblees rekenen je voor waarom het juist nu interessant is om over te stappen! Tot volgende keer en bedankt voor je aandacht, doe er je voordeel mee!

Blijf ons vooral volgen op Social Media en neem contact met ons op, we willen je graag bij de club! Daar draait deze nieuwsbrief immers om, jou informeren en overtuigen dat je toe bent aan je dagelijkse portie Simply Made, geeft je bedrijf een boost en jou meer glans. Dat wil je toch?

 

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top