skip to Main Content
Je Bedrijf Laten Groeien, Hoe Doe Je Dat?

Je bedrijf laten groeien, hoe doe je dat?

Je bedrijf laten groeien op een gezonde manier, hoe doe je dat? Zorg dat jij als ondernemer de juiste stappen zet. Werk vooral ook áán je bedrijf en niet alleen in je bedrijf!

Maar welke facetten helpen jou om je bedrijf gecontroleerd en gezond te laten groeien? In deze blog geven we je een aantal tips waar je op moet letten.

Je bedrijf laten groeien, het businessplan

Het bepalen van je strategie en dus het opstellen van je businessplan is het ultieme fundament voor jouw (groeiende) bedrijf.

Een businessplan is een strategisch meerjarenplan voor de huidige of nieuwe business. Hiermee kan je de zakelijke prestaties voor jouw onderneming opzetten of verbeteren. In dit plan beschrijf je wat er mogelijk is. Welke risico’s kleven daaraan en welke beslissingen er nodig zijn voor succes.

Denk hierbij dan aan bijvoorbeeld:

  • Je introductie, het doel en de visie van jouw onderneming
  • Branche- en marktonderzoek, doelgroep bepaling
  • Je Sales- en Marketingplan
  • Het financiële plan van jouw onderneming
  • Algemene zaken die van belang zijn om te vermelden en toe te lichten

Deze punten zijn natuurlijk nog verder onder te verdelen. Organisatiestructuur, kernwaarden en bijvoorbeeld kwaliteitsbeleid. Dit zijn allemaal facetten die van belang zijn om de juiste strategie te bepalen. Hierdoor zorg je voor groei van je onderneming.

Je bedrijf laten groeien, Warehousing

Online en offline verkopen zijn gedurende lange tijd niet echt hand in hand gegaan. Echter komt hier steeds meer verandering in. Stenen winkels beseffen dat ze een webshop nodig hebben.  Webshops beginnen echter in de laatste paar jaar ook steeds vaker winkels te openen.

De beide verkoopkanalen kunnen elkaar namelijk enorm versterken.

Maar hoe richt je dit nou efficiënt in op het gebied van je warehouse?

Belangrijk als ondernemer is om de gegevens te verzamelen van de klant en/of de consument. Wanneer je dit inzichtelijk hebt kan je zorgen voor een goed replenishment systeem. Hoe meer dit dan geautomatiseerd wordt, hoe duidelijker het is welk product een snelle of juist langzame omloopsnelheid heeft.

Op basis hiervan is het mogelijk om bijvoorbeeld je warehouse modulair in te richten. Analyseer met grote regelmaat het assortiment en het orderpatroon. Kijk hierbij ook naar de pickfrequentie per artikel. Kies bijvoorbeeld voor modulaire legbord- en doorrolstellingen. Zo kan je er voor zorgen dat het juiste artikel altijd op de juiste plaats ligt.

Een modulair stellingsyteem biedt de mogelijkheid om processen steeds optimaal in te richten. Dit is ongeacht de veranderingen in de markt. Zo kan je altijd anticiperen of de verhouding tussen online en offline verkopen.

Je bedrijf laten groeien, de juiste software

Goede software helpt je bij de groei van jouw onderneming. Dit zorgt dan weer dat je de concurrent voorblijft! Veel bedrijven werken met allerlei deelsystemen die los van elkaar werken. Hierdoor ontstaat het risico dat je basisprocessen inefficiënt zijn. Zo ontstaan er dus verschillen.

Voor veel grote bedrijven is een ERP-systeem het kloppend hart van de organisatie. Maar ook als start-up is een goed systeem de sleutel tot groei.

Het begint al bij een goed datamanagement. Zorg  vanaf het begin dat alle data goed ingevoerd en bijgehouden wordt. Zo kun je makkelijker anticiperen op kansen.

Een goed ingericht ERP-syteem zorgt ervoor dat veel handelingen geautomatiseerd kunnen worden. Je krijgt dus meer werk gedaan met minder mensen. Zorg ook alle data centraal bewaard wordt. Dan is het voor het hele bedrijf inzichtelijk, wat weer zorgt voor een betere communicatie- en informatiestroom.

Zorg bij jouw keuze voor een softwaresysteem altijd voor een partij die meegroeit in de snelle ontwikkelingen in de software wereld!

Wat kan Simply Made hierin betekenen?

Simply Made kan jou op al deze onderdelen adviseren en ondersteunen. Wij werken met online oplossingen waar geen grote investeringen nodig zijn. We werken samen met partners met volledig geautomatiseerde en goed georganiseerde warehouses. Maar bovenal hebben we meer dan 15 jaar ervaring om je te helpen met alle facetten waardoor jij je bedrijf kan laten groeien.

In onze volgende blog gaan we in op enkele andere onderdelen die zeker bijdragen aan de groei van je bedrijf. Wil je meer weten?

Blijf ons dan vooral volgen op Social Media of neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top