skip to Main Content
O3W En Simply Made, Van Toen Tot Nu!

O3W en Simply Made, van toen tot nu!

O3W (Once We Were Warriors), een uniek merk gebaseerd op de “Samurai Spirit”. Streetwear op een geheel nieuwe wijze ontworpen en gebracht, gecreëerd vanuit het kloppende hart in Amsterdam. Een herinnering aan hoe het is om een “warrior” te zijn, een moedig en rechtvaardig leven te leiden. Immers eer is het grootste goed!

Een eer om dit merk te mogen voeren

Het is dan ook geen wonder dat Wally, CEO van O3W, in de zomer van 2019 de stap nam om dit mooie merk te gaan leiden. Samen met zijn gespecialiseerde team heeft hij een prachtige showroom betrokken in het mooie Amsterdam en vanuit daar voorzien zij Europa van hun unieke en gewilde merk.

Zelfs in de storm van de voortdurende coronacrisis weet Wally het voor elkaar te krijgen om zijn mooie merk te laten groeien, met Duitsland op dit moment als koploper in de afzetmarkt. Na een start gericht op de mannelijke “warrior” is O3W nu sinds 2021 ook gestart met de eerste dameslijn van het merk.

Wally en Simply Made, een logische keuze tot samenwerking

Wally en Simply Made gaan al heel wat jaartjes samen terug. Wally is in 2000 begonnen voor het toenmalig modeconcern Vilenzo. Binnen Vilenzo viel o.a. businessunit Scanfashion in Amsterdam welke het jeanslabel Dobber en underwearlabel Björn Borg voerde. In voorjaar 2003 scheidden de wegen tussen Scanfashion en Wally zich vanwege onoverkomelijk verschillen van inzicht over de koers van het bedrijf.

Echter, in najaar 2004 wordt Wally benaderd door René de Bruin. Deze had samen met zijn partner Luc Versmissen (jawel, onze eigen CEO van Simply Made!) via een management buyout Björn Borg overgenomen vanuit de bijna failliete boedel van Vilenzo. Op dat moment was er nog geen productmanager c.q. inkoper voor de kleding, en Wally was een voor de hand liggende keuze voor René. Deze samenwerking zou in de eerste instantie 3 maanden duren maar die 3 maanden zijn uiteindelijk 12 jaar geworden!

Waar René en Wally werkzaam waren vanuit de showroom in Amsterdam, stond Luc aan het hoofd van de backoffice in Brabant waar Nancy reeds werkzaam was als creditmanager. Wally en Nancy hebben dus heel wat productieve en prettige jaren samengewerkt binnen Björn Borg.

Van Björn Borg, via Co-Lab, naar Coconut Paradise

In 2015 besluit René een nieuwe start te maken naast Björn Borg. Hieruit ontstaat Co-Lab, oprichter van de merken Wanderlust, O3W (Once We Were Warriors), en Coht. Ook hier betrekt René Wally weer bij het verhaal m.b.t. productmanagement en inkoop, dit keer voor het merk O3W. De backoffice van Co-Lab wordt op dat moment nog verzorgd door Björn Borg. Echter, eind 2016 neemt René afscheid en gaat puur verder met Co-Lab, zo ook Wally. Luc besluit medio 2017 ook om de, inmiddels welbekende, nieuwe weg in te slaan die leidt naar het succesverhaal van Simply Made. Een nieuwe samenwerking tussen René en Luc is een logische stap. Als dan vervolgens in maart 2018 ook Nancy de overstap maakt naar Simply Made is het plaatje weer compleet!

In de zomer van 2019 komt O3W los te staan van Co-Lab, Wally besluit dat dit voor hem een uitgelezen kans is om dit prachtige merk verder te laten groeien en zo ontstaat Coconut Paradise, zijn bedrijf waarmee hij O3W voert. Met een goed team zet hij topresultaten neer, echter mist hij nog het specialisme op het gebied van creditmanagement. De daaropvolgende keuze is dan ook niet moeilijk en Wally gaat de samenwerking aan met Simply Made. Wederom zijn Wally en Nancy nu herenigd in hun samenwerking en voert zij naar volle tevredenheid het creditmanagement uit.

De toekomst

O3W is de eerste klant die exclusief de creditmanagement diensten afneemt bij Simply Made, en dit naar tevredenheid van Wally. Een perfect voorbeeld dat je ook de separate diensten van Simply Made toe kan passen binnen jouw bedrijf. Maar…. wellicht groeit de samenwerking tussen O3W en Simply Made in de toekomst nog wel uit naar meer, wie weet!

Meer weten over creditmanagement of over de samenwerking met O3W? Neem dan vandaag nog contact met ons op!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top