skip to Main Content
De Voordelen Op Een Rij Van Het Inhuren Van Een Expert!

De voordelen op een rij van het inhuren van een expert!

De voordelen op een rij van het inhuren van een expert! We hebben er bij Simply Made geen geheim van gemaakt dat wij van mening zijn dat wij veel kunnen betekenen voor jou en je onderneming. In deze blog zetten we voor jou even de voordelen op een rij van het inhuren van een expert.

De voordelen van een expert op de afdeling Creditmanagement

Binnen een afdeling creditmanagement wordt zoveel meer geregeld dan alleen het binnenhalen van gelden. Bekende facetten die op deze afdeling plaatsvinden zijn o.a.:

 • Telefonisch incasseren van gelden en het uitsturen en opvolgen van aanmaningen.
 • In geval van non-betaling het overdragen van vorderingen ter incasso.
 • Opvolging van faillissementen en insolventie binnen je klantenkring,

Maar wat veel ondernemers nog niet beseffen is het belang van de overige werkzaamheden die ook plaatsvinden binnen deze afdeling. Waaronder bijvoorbeeld:

 • Het implementeren en opvolgen van de juiste Algemene Voorwaarden.
 • Het controleren van de kredietwaardigheid van je klantenkring, door kredietinformatie of d.m.v. kredietverzekering.
 • Daaruit voortvloeiend dan natuurlijk ook het polisbeheer van de kredietverzekering.
 • Maar zeker ook het stuk dispuutafhandeling, waarbij je de klanten te woord staat en voor hen het probleem naar tevredenheid oplost.

Veel werkzaamheden hebben zo’n uniek karakter dat creditmanagement moeilijk onder te brengen is bij andere afdelingen van je organisatie. Vooral omdat er zoveel raakvlakken zijn met de diverse andere afdelingen binnen het bedrijf.

Onze conclusie:

Uit navraag blijkt echter dat veel van jullie toch de afdeling creditmanagement wel zien als een stand alone afdeling. Echter moet er vaak wel verantwoording afgelegd worden aan de financieel manager.

De afdeling creditmanagement binnen Simply Made is altijd een stand alone afdeling geweest. Hierbij wordt de verantwoording direct aan de CFO of CEO afgelegd. Onze creditmanager heeft hierdoor de juiste ervaring en kennis opgedaan om jou en jouw bedrijf op de juiste manier te kunnen ondersteunen.

Het in dienst nemen van een ervaren creditmanager kans voor een bedrijf een kostbare zaak zijn. Het inhuren van een expert voor het benodigd aantal uren per week kan zorgen voor de juiste kennis en ervaring. Dit is dan vaak ook tegen een betaalbaar tarief.

De voordelen voor het inhuren van een expert als Backoffice ondersteuning

Jij als ondernemer moet je kunnen focussen op je corebusiness, door deze focus kan jouw bedrijf groeien! Vaak heb je echter toch te maken met veel randzaken. Deze moeten opgepakt en geregeld worden zodat dit ten koste gaat van je focus en dus je groei.

Het inhuren van een expert heeft dan veel voordelen, je haalt tegen een betaalbare prijs de juiste kennis en expertise in huis.

Je kent het vast wel, je start een onderneming en loopt dan tegen diverse uitdagingen aan, zoals:

 • Algemene Voorwaarden; gebruik jij ze al? En zo ja, wordt de toepasbaarheid hiervan opgevolgd? En zijn ze überhaupt checkt op juridische juistheid?
 • We leven in een digitaal tijdperk, maar ben jij met je boekhouding al online gegaan? Zo ja, dan ervaar je vast ook dat er toch nog veel tijd gaat zitten in het inrichten van het systeem. Je moet zorgen dat alles geregeld is en controleren dat het ook klopt.
 • Maar ook afdeling Customer Service en Logistiek. Vaak gaat er meer tijd zitten in klantencontact, orderinvoer, facturatie, uitlevering, en bijvoorbeeld klachtenafhandeling dan je had verwacht.

Dit kost allemaal tijd, tijd die je beter kan besteden aan het laten groeien van je bedrijf!

Onze conclusie:

Uit onderzoek is gebleken dat veel bedrijven toch wel openstaan om voor deze randzaken een externe expert in te huren. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend:

 • Te weinig tijd om het zelf te doen
 • Niet de juiste kennis hebben en dus vertrouwen op de expertise.

Door tegen een gunstig tarief een expert in te huren haal je hier dus voordeel uit. Ondanks de kosten die het met zich meebrengt ga je toch groeien in je omzet!

Simply Made helpt jou graag met het regelen van deze randzaken! Wij laten graag aan jou zien wat de voordelen zijn voor jou om ons in te huren als expert.

Onze expertise, jouw voordeel!! Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top