skip to Main Content
Warehouse En IT

Warehouse en IT

Warehouse en IT, in de afgelopen paar weken hebben we jullie vragen gesteld en tips en tricks gegeven. Deze zijn toe te passen op de warehouse en IT afdeling binnen jouw onderneming. Warehouse en IT zijn beiden cruciale onderdelen voor de bedrijfsvoering, maar hoe kan je dit nou het beste inrichten?

In deze blog nemen we je nog even mee terug naar de uitslagen van de polls. Maar ook de tips en adviezen die we jullie hierin kunnen geven.

Warehouse, wat past bij jouw onderneming?

Een efficiënt ingericht warehouse is een zeer cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Hiermee worden tijdige leveringen met een hoge kwaliteit gewaarborgd. Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt! Welke vorm van warehousing pas nu het beste bij jouw onderneming?

  • Extern of in eigen beheer
  • Half- of volledig geautomatiseerd

Om hier de juiste keuze in te maken dien je rekening te houden met diverse factoren, waaronder:

  • Is er sprake van webshopverkopen?
  • Wat is de omvang van de onderneming?
  • Wat is je eigen behoefte?

Uit onderzoek blijkt dat jullie van mening zijn dat warehousing niet alleen interessant is voor grote bedrijven. Ook bedrijven van kleinere omvang kunnen hier voordeel uit halen. Tevens blijkt dat veel van de kleinere bedrijven nog geen gebruik maken van warehousing. Ze zijn hier wel vaak in geïnteresseerd.

Simply Made kan jou begeleiden om de juiste keus hierin te maken. Dit komt door onze jarenlange ervaring met het werken met externe warehouses. Maar ook doordat we 15 jaar lang een eigen warehouse hebben aangestuurd. Hierdoor weten wij feilloos welk systeem past bij welk bedrijf!

IT, wat zijn de voordelen van het werken in de cloud?

Veel bedrijven werken met allerlei deelsystemen die los van elkaar werken. Hierdoor zijn basisprocessen vaak inefficiënt en ontstaan er verschillen. Door te werken met financiële en administratieve software en met een geïntegreerd ERP-systeem kan je meegroeien in de snelle ontwikkelingen in de software wereld.

Voordelen hiervan kunnen zijn:

  • Facturen en kassabonnen worden automatisch in de financiële administratie geboekt
  • Data wordt op een veilige manier opgeslagen in de cloud
  • Online oplossingen waarbij geen grote investeringen nodig zijn
  • Via een app alles gelijk digitaal inzien en bewerken
  • Een goed systeem helpt je onderneming bij de groei en zorgt dat je de concurrent voorblijft

Door de juiste stappen te nemen heb jij al jouw informatie overzichtelijk verzameld op één plek. Hierdoor heb je altijd en overal inzichtelijk hebt hoe je bedrijf ervoor staat!

Naar aanleiding van de online polls die wij geplaatst hebben zijn de meeste van jullie overtuigd dat via de juiste systemen de data van je bedrijf op een veilige manier opgeslagen kan worden in de cloud. Ook werkt het merendeel van de bedrijven in ieder geval al gedeeltelijk online. Vaak is het een lopend proces om alles over te zetten naar de cloud. Hierna moet alles aan elkaar gekoppeld worden voor het volledige inzicht.

Als Simply Made hebben wij al meerdere klanten geholpen bij de zoektocht en de overstap naar de juiste software en systemen. Door jou hierin te begeleid heb jij je handen vrij voor andere belangrijke zaken!

Interesse? Neem vandaag nog contact op voor een gratis eerste adviesgesprek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top